Skip to content

10forKIDS peuteropvang

10forKIDS biedt de peuters vanaf 2,5 jaar in de ochtend een peuterprogramma aan. 10forKIDS vindt het belangrijk dat het kind leert en ervaart om er zo achter te komen wat het kan en wat het leuk vindt. Spelplezier is belangrijker dan de prestatie zelf. Het peuterprogramma is gevarieerd en biedt educatie, themagericht leren, sport en spel aan op verschillende manieren en altijd onder professionele begeleiding.

Ochtendprogramma peuters

De peuters hebben hun eigen ochtendprogramma, los van de groep.

Voor de peuters die bijna naar de basisschool gaan, biedt 10forKIDS Vlaardingen  een verkorte peuteropvang, waar de peuters worden voorbereid op de basisschool. Dit programma wordt naast de reguliere opvang aangeboden en is ook geschikt voor peuters die al elders opgevangen worden. 

De openingstijden vindt u bij de informatie over onze locaties in Den Haag Statenkwartier,  Vlaardingen Westwijk en Vlaardingen Vlaardinger Ambacht.

Zo ziet het ochtendprogramma voor de peuters er uit:

Vrij spel
Fruit & Drinken
Buitenspelen of Gymzaal/Playbal
ABC English&Me/Vrij spel/Knutselen
Lunch
Rustmoment

Dit maakt peuteropvang van 10forKIDS bijzonder

Bereid uw kind voor op school in een veilige, huiselijke omgeving waar ontspanning en uitdaging elkaar afwisselen. 

Een veilige huiselijke omgeving
In kleinschalige setting samen leren spelen
Professioneel maar persoonlijk betrokken
Combinatie van spel, ontdekken en leren
Uw kind leert zijn interesses kennen en onderzoeken

Thema’s

Het peuterprogramma werkt met thema’s en activiteiten die voor onze kinderen de nodige uitdaging bieden. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. De activiteiten zijn op elkaar en de ontwikkeling van uw kind afgestemd. Bij het uitvoeren van de activiteiten werken we spelenderwijs aan:

  • Bijbelse vorming
  • Taal en cognitieve ontwikkeling
  • Creatieve vorming
  • Muzikale ontwikkeling
Peuteropvang

ABC English & Me

Hoe eerder kinderen worden blootgesteld aan een vreemde taal, des te sneller verloopt de ontwikkeling van de spreekvaardigheid. ABC Engels & Me is een leuke mix van muziek, beweging  en spel. Het helpt jonge kinderen Engels te spreken op een hele ontspannende manier. U ontvangt als ouder een inlogcode waarmee u kunt inloggen op de ABC English & Me site. Zo kunt u thuis ook nog eens samen met uw kindje oefenen! Hoe leuk is dat. De leidsters zijn getraind en gekwalificeerd om de ABC English & Me lessen te geven.

De volgende thema’s komen aan bod:

1. A trip to the farm
2. 1, 2, 3, Go!
3. Good Morning, Good Night
4. Hello, Teddy!
5. Leap, Frog
6. Sunny Day, Rainy Day
7. Red, Yellow, Blue
8. Moo, Quack, Neigh 
9. Just Me!

Playball

Playball leert kinderen van 2,5 tot 4 jaar basisvaardigheden om zich goed te kunnen ontwikkelen in bepaalde sporten, maar ook om een voorkeur te ontdekken voor bepaalde sporten. Vergroten van het spelplezier en het zelfvertrouwen zijn belangrijke aspecten in de spelbeleving. Samen met de trainer/coach wordt er gewerkt aan:

  • Het ontwikkelen van balvaardigheden
  • Het ontwikkelen van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid
  • Het ontwikkelen van motivatie en doorzettingsvermogen
  • Het vergroten van het spelplezier: winnen en verliezen het hoort er allemaal bij!

We organiseren ook lesjes voor ouder en kind. U als ouder kunt dan samen met uw kind meedoen, de kinderen genieten hier ook erg van.

“We leren de kinderen veel liedjes. ABC English and me maakt het mogelijk om thuis in te loggen en de liedjes af te spelen. Leuk om samen thuis mee verder te gaan!”

(Elisabeth, pedagogisch medewerker)

Kennismaken?

Meer weten over de (verkorte) peuteropvang van 10forKIDS? Neem dan gerust contact met ons op! Dat kan telefonisch, maar ook via onderstaande knoppen. 

10forkids-kinderopvang-vlaardingen-kinderen5