Skip to content

Waarom 10forKIDS

De kracht van 10forKids is samen te vatten in vier kernthema’s: kleinschaligheid, Christelijke identiteit, van thuis naar huis en spelen, leren, ontdekken. Alle kinderen tellen mee en krijgen hierdoor zoveel mogelijk persoonlijke aandacht. Bent u benieuwd hoe we hiermee werken? Neem dan contact op!

Een veilige en huiselijke sfeer bij de kinderopvang.

Van thuis naar huis

Van ouders horen wij vaak dat zij 10forKIDS als familie beschouwen. Fijn om te horen! En ja, bij de kinderen zien wij dat ook terug. Ze zijn bij 10forKIDS dan soms net zo ondeugend als thuis… Gelukkig maar.

Spelen doen wij graag bij 10forKIDS, er is heel veel moois te ontdekken geen dag is hetzelfde! Kinderen mogen soms zelf bepalen welke activiteit ze graag willen doen. Het gevoel dat ze hierin ook een stem hebben, heeft een positieve invloed op de spelbeleving. Tijdens het spel wordt het kind zoveel mogelijk aangemoedigd.

Spelen is niet alleen leuk het draagt ook bij aan:

  • Het ontwikkelen van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid
  • Het ontwikkelen van motivatie en doorzettingsvermogen
  • Het vergroten van het spelplezier: winnen en verliezen het hoort er allemaal bij!

Christelijke identiteit

10forKIDS is in de eerste plaats onderscheidend vanwege haar christelijke identiteit. Wij vinden het belangrijk dat ouders een keuze kunnen maken tussen reguliere opvang of christelijke opvang.

Christelijk aspecten die u binnen onze opvang kunt verwachten zijn:

  • Samen bidden en zingen van christelijke liederen.
  • Knutselwerkjes maken die gerelateerd zijn aan Bijbelse thema’s
  • De schepping: alles heeft de Heere God gemaakt

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen en ouders zich welkom voelen bij 10forKIDS. Ook ouders die niet christelijk zijn of hierin neutraal staan, zijn van harte welkom. De praktijk wijst uit dat zestig procent van onze ouders een neutrale achtergrond hebben. Wij vinden het bijzonder fijn dat iedereen zich thuis voelt bij 10forKIDS.

Aandacht voor een christelijke levensvisie in de ontwikkeling van uw kind.

Aandacht voor uw kind door de kleine groepsgrootte.

Kleinschalig

De opvangcentra bieden ruimte aan dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Een groep peuters (maximaal 16 kinderen van 2,5-4 jaar) komen alleen in de ochtend bij elkaar.

De kleinschaligheid van de groepen is fijn. U zult al snel merken dat de kinderen elkaar kunnen groeten bij de voornaam. Ook kennen de kinderen alle leidsters bij de naam. We merken dat kinderen zich hierdoor snel thuis voelen.

De kleinschaligheid biedt de kinderen een veilige basis en geeft onze leidsters de nodige ruimte echt persoonlijke aandacht te kunnen geven, waarbij de liefde voor het kind de boventoon voert.

Spelen & leren

10forKIDS biedt meer dan opvang alleen. Natuurlijk is de basis van goede opvang het bieden van goede zorg, maar het is veel meer dan dat.

Onze plek biedt de kinderen een veilige ruimte om heerlijk te spelen en vooral om te leren en te ontdekken! Door te spelen met andere kinderen leert uw kind ook te delen, grenzen te verkennen, op te komen voor zichzelf en vriendjes te maken.

Hele jonge kinderen en baby’s kunnen veilig spelen in grotere ruimtes. Dat is fijn! Ze gaan dan graag op verkenningstocht. Ze observeren de andere kinderen en doen graag na.

En tussendoor is er altijd tijd voor ontspanning en rust.

Spelenderwijs ruimte bieden om te leren en het ontdekken van nieuwe dingen.