Knutselen

Dagopvang 10forKIDS Den Haag

10forKIDS is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 18:30 uur. U neemt per dag 11 uur opvang af, met een minimale afname van een dag per week. De Stampers en Wiebeltenen zijn de twee stamgroepen voor de dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Voor de hele kleintjes bieden wij een babyprogramma. Kinderen die ouder zijn dan twee jaar volgen in de ochtend een peuterprogramma. Zij worden apart genomen uit de groepen van de Stampers en de Wiebeltenen. Op een zeker moment groeien ze door naar onze Hoogvliegers-groep.

De Hoogvliegers-groep is onze peutergroep. Deze groep komt alleen in de ochtend bij elkaar. Het voordeel van de peutergroep is dat de kinderen gericht en op eigen niveau gestimuleerd worden. Voordeel van een verticale groep is dat kinderen van elkaar kunnen leren en er meer een situatie ontstaat zoals in een gezin. In de middag gaan de hoogvliegers weer terug naar hun eigen stamgroep, de Stampers of de Wiebeltenen.

Dagopvang 0-4 jaar

07.30-09.00

Vrij spel

09.00-09.30

Fruit & Drinken

09.30-10.30

Buitenspelen of Gymzaal (slapen)

10.30-11.30

ABC English & Me / Vrij spel / Knutselactiviteit (slapen)

11.30-12.30

Lunch

12.30-13.00

Rustmoment

13.00-15.00

Slapen

15.30-16.00

Middagsnack & drinken

16.00-16.30

Activiteit / Gym

16.30-17.00

Buitenspelen

17.00-18.30

Rustmoment (voorlezen, boekjes lezen, puzzelen of blokken aan tafel)

Vraag direct een rondleiding aan!

Aanvraagformulier rondleiding Den Haag

“In de grote grondbox kunnen we zelfs klimmen. Deze is speciaal voor jou gemaakt.”

(leidster Nicoline)

Nicoline Verweij - Team 10forKIDS
10forKIDS - Babyprogramma

Babyprogramma
0-2,5 jaar

We reserveren iedere dag een vast moment voor de baby’s, waarbij onze leidsters gericht een op een aandacht geven aan hun (mentor) kind. We zien de hele kleintjes hier zichtbaar van genieten!

Gerichte activiteiten die we met deze kleintjes al goed kunnen organiseren zijn:

  • Voelen, ruiken, horen en zien: zintuigspelletjes
  • Babygym instrumenten: KIJK EENS wat ik al kan?
  • Voorlezen
  • Knuffelcontact
  • Liedjes en rijmpjes

“De ruimtes zijn gezellig ingericht, de kinderen kunnen volop spelen. Er is een schoolplein met zandbak. Onze dochter volgt het peuterprogramma in de ochtend boordevol activiteiten en inclusief een goed verzorgde lunch!” 

(Saskia Kastelein, moeder van Esrah)

Leeftijdsgerichte programma’s

Omdat de peuters in de ochtend hun eigen peuterprogramma volgen, is er meer persoonlijke aandacht voor de jonge kinderen die er ook zijn binnen deze twee groepen.

Buiten spelen

Bewegen en buitenspelen is voor kinderen een heerlijke manier om zich uit te kunnen leven. 10forKIDS maakt gebruik van een prachtig speelplein van maar liefst 700 m2 groot. We streven ernaar dagelijks twee keer naar buiten te gaan. We zoeken graag onze konijn vriendjes op!

Aantal kinderen per groep

Voor wat betreft de dagopvang is er binnen het kindercentrum ruimte voor maximaal 48 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Hierbij geldt dat groepen nooit groter zijn dan 16 kinderen per groep, waarbij maximaal vier beroepskrachten per groep aanwezig zijn. De kleinschaligheid is nu juist ook de kracht van het kindercentrum. Alle kinderen tellen mee en krijgen hierdoor zoveel mogelijk persoonlijke aandacht.