de kracht van 10forKIDS

BSO 10forKIDS Den Haag

Buitenschoolse opvang (BSO) wordt aangeboden aan kinderen vanaf 4 jaar tot 12 jaar oud. De BSO-groep de Verkenners bestaat uit maximaal 20 kinderen en twee leidsters. We houden de groep klein om zo de beste (persoonlijke) zorg en kwaliteit te kunnen garanderen.

Er is een verschil in het aanbod aan spelactiviteiten voor kinderen van 4-7 jaar en kinderen van 7-12 jaar. De opvang van de kinderen onder de negen jaar vraagt een andere werkwijze dan die van kinderen vanaf negen jaar. Kinderen onder de negen jaar hebben meer bescherming en begeleiding nodig. Kinderen de juiste zorg, liefde en aandacht bieden, dat blijft voor 10forKIDS het allerbelangrijkste.

Spel- en activiteitenbegeleiding: workshops!

De pedagogisch medewerkers zorgen voor het organiseren en begeleiden van vrij spel en gerichte groepsactiviteiten: zowel binnen als buiten. Vrij spelen is favoriet bij kinderen vanwege de mogelijkheid om te doen wat ze willen en te spelen met wie ze willen. Een georganiseerde activiteit is een welkome afwisseling van het vrij spelen. Met een georganiseerde activiteit kunnen kinderen verleid worden om iets uit te proberen waar ze in vrij spel niet opgekomen waren. Het geeft kinderen bovendien een actieve invulling van hun vrije tijd. Daarom vindt 10forKIDS het erg belangrijk dat er altijd voldoende en een gevarieerd aanbod is aan activiteiten. Dit vindt vaak plaats in de vorm workshops. Kinderen kunnen zelf initiatieven nemen, meedenken over en verantwoordelijkheid krijgen bij 10forKIDS. Kinderen die meedenken en meebeslissen oefenen in overlegvaardigheden en leren zelf nadenken over wat zij willen, wat andere kinderen willen en wat mogelijk is.

Vraag direct een rondleiding aan!

Aanvraagformulier rondleiding Den Haag

“Kom op, gooien met die bal! Met de kinderen wedstrijdjes houden, dan ben ik echt in mijn element en de kinderen ook!” 

(leidster Gabrielle)

Gabriëlle Blitterswijk - Team 10forKIDS

De keuken

Er is een grote keuken aanwezig in de BSO-ruimte, kinderen mogen hier zelf uit school hun cracker smeren en fruit uitzoeken. De keuken heeft een grote bakoven en hier maken we graag gebruik van als het weer tijd is om koekjes te bakken of om lekker cupcakes te maken…! We organiseren dan ook met enige regelmaat bakworkshops.

Het buitenspeelplein (700m2!)

Buiten is een groot speelplein aanwezig waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten, voetballen of andere balsporten kunnen beoefenen. Er zijn klimtoestellen aanwezig en er is ook een plek om rustig te kunnen zitten, te kletsen en om gewoon van de zon te kunnen genieten.

Ophaalservice

10forKIDS haalt de kinderen op van de Eben-Haezerschool en de Duinoordschool.

Alex wie zit er naast je, weet je dat misschien?