Wennen bij de BSO

Eerste keer bij de BSO

Het is voor iedereen spannend om voor het eerst met een nieuwe groep mensen kennis te maken. Voor kinderen is dit ook spannend. Vaak voor het eerst naar school en voor het eerst ook naar de buitenschoolse opvang. Dat zijn best grote veranderingen. We hebben daarom altijd veel aandacht voor een kind dat nieuw in de groep komt. Zowel voor de kinderen die doorstromen vanuit het kinderdagverblijf als voor de oudere kinderen die nieuw bij ons komen. We verzorgen een passende wenperiode voor kinderen die helemaal nieuw bij 10forKIDS komen en ook voor kinderen die al naar ons kinderdagverblijf gaan. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen hierin graag. Vooraf neemt de mentor van uw kind telefonisch contact met u op om u te leren kennen en ook alvast wat informatie over uw kind te ontvangen. Bijv. met welk speelgoed je kind graag speelt. Voor ons is dit fijn om te weten. Wij kunnen er dan voor zorgen dat dit speelgoed klaar staat op de eerste wendagen. Super fijn voor een kind om gelijk iets te zien waar ze graag mee spelen. We vinden het ook fijn om te weten hoe jullie kind reageert in nieuwe situaties, maakt hij/zij makkelijk contact met andere kinderen, of kunnen onze leidsters daar juist bij helpen? Wat eet je kindje liever niet? Dan zorgen wij voor een alternatief. Voor kinderen kan het soms spannend zijn en met deze informatie kunnen wij jouw kindje extra ondersteunen. 

Hoe gaat zo’n middag nu in z’n werk? 

  • Tijdens de kring, na schooltijd, is het moment om elkaar beter te leren kennen. De kinderen stellen zich aan je kind voor en er is gelegenheid om elkaar vragen te stellen.
    Soms kennen kindjes andere kinderen van onze BSO al van school of vereniging. Als wij dat weten dan ‘brengen’ wij de kinderen bij elkaar.   
  • Tijdens het eerste wenmoment loopt de ouder mee vanuit school naar 10forKIDS. Fijn om samen met papa of mama voor het eerst bij de BSO te zijn. 
  • Een van de leidsters (als het kan de mentor) laten het kindje de groep zien. 
  • Na het kringgesprek en het lezen van het dagboek is het tijd om te bidden. Samen brengen we zorgen en blijde dingen graag bij God. 
  • Daarna gaan de kinderen buiten spelen of kiezen voor een activiteit om binnen of buiten te doen. 
  • En.. voor je het weet is de middag al om! 
IMGP8978
spelen op de BSO bij 10forKIDS
IMGP6634

 

Meestal voelen kinderen zich al aardig op hun gemak na twee wendagen. Soms gaat het wennen heel goed en soms duurt het wennen iets langer. 

Wanneer een kindje een broertje/zusje op de BSO heeft dan kan het zomaar zijn dat je kindje zich vanaf moment 1 helemaal op zijn/haar gemak voelt. Omdat ze de BSO al kennen huppelen ze al gauw met de andere kinderen mee naar buiten, of gaan ze bijv. gezellig binnen bij de andere kinderen knutselen. Wij als juffen vinden het ontzettend leuk om te zien dat de kinderen zich zo snel op hun gemak voelen. En op het moment dat een kindje het wat lastiger heeft, dan geven wij graag een extra knuffel. 

Konnect app

Tijdens het wennen houden wij je goed op hoogte. Dit doen we onder andere met onze ‘Konnect ouderapp’. Wij kunnen je berichtjes, foto’s of video’s sturen. Je mag ons ook altijd even bellen om te vragen hoe het gaat. 

Mentor

Als je vragen hebt mag je altijd contact opnemen met de mentor van je kind. Zij is je/jullie vaste aanspreekpunt en volgt je kind in zijn/haar ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat zowel jullie als jullie kind een fijn tweede thuis krijgt.

Alida Stam – Honders 
Management assistent

Alida Stam (Management assistent)