Werken bij 10forKIDS Marielle

Werken bij 10forKIDS Marielle

Zes jaar geleden ben ik begonnen bij 10forKIDS in Den Haag. 

Ik volgde destijds de opleiding tot pedagogisch medewerker (niveau 3) en zocht een stageplek. Zo kwam ik bij 10forKIDS terecht. Ik liep stage op de Stampers groep (0-4 jaar). Ik merkte dat de sfeer onderling erg leuk was, ook het contact met de kinderen en de ouders vond ik erg fijn.

Na mijn opleiding heb ik in de zomervakantie inval werk gedaan op alle groepen. Daarna in september ben ik gestart met de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4, werken-leren. Ik heb toen op de Hoogvliegers groep (de peutergroep) en de Verkennersgroep (buitenschoolse opvang) gestaan. Dit was ook erg leuk en leerzaam. Ik vond het fijn dat de combinatie een opleiding volgen en daarnaast alleen op de groep staan mogelijk was. 

Bij de peutergroep werden er veel activiteiten binnen en buiten georganiseerd. Thema’s worden hier goed uitgewerkt met heel afwisselend dagprogramma. Sport en spel activiteiten zowel binnen als buiten, krijgen veel aandacht. Wekelijks wordt Playball lesjes gegeven. Deze lessen worden in het Engels gegeven, je merkt dat de kinderen dit heel snel oppakken. Je ziet de kinderen genieten. Echt leuk om te zien. 

Bij de BSO krijgen de kinderen veel een op een de aandacht. Dat kan bij 10forKIDS ook goed omdat de groepen niet heel groot zijn.  Hier deden we ook veel creatieve activiteiten. Zo hebben we een keer een knikkerbaan gemaakt, een auto die doormiddel van een ballon kon rijden etc. Ook hebben we in de vakanties leuke uitstapjes gemaakt: naar het Omniversum, of met de tram naar Sea life, of lopend naar Planet Jump.

De mentorgesprekken (samen met je kind even gaan zitten) die je bij de BSO kan hebben is erg fijn. De kinderen bouwen een band met je op, en vertellen alles waar ze op dat moment tegen aan lopen, of wat ze leuk vinden. Hierdoor voel je de kinderen goed aan. Als ze soms eens boos of verdrietig zijn, weten ze de juffen te vinden. 

 

Lezen op de kinderopvang
Marielle Visser - de Peinder pedagogisch medewerkster Blokkenbouwers 0 - 4 jaar
Lezen op de kinderopvang

 

Vlaardingen

In augustus 2017 werd er in Vlaardingen een nieuwe locatie door 10forKIDS geopend.  Ik mocht daar vanaf het allereerste moment de groep zelfstandig draaien. In het begin hadden we nog maar 2 kinderen op de groep. In 2018 werd ook de BSO en de peuteropvang geopend.

In Vlaardingen bieden wij de kinderen eveneens een uitdagend en actief programma. Dat is wel iets waar 10forKIDS echt goed in is. Er worden veel activiteiten georganiseerd. We doen aan rekenen, Engels, taal, muziek, bewegen of spel. Hier is ook een prachtig buitenspeelplein. Het heempark ligt om de hoek, leuk om hier met de kinderen naar de speeltuin te gaan of de dieren te begroeten die er rondlopen.

Het kleinschalige team in Vlaardingen is erg leuk en gezellig. Iedereen heeft een mening en er wordt naar je geluisterd. We zijn open naar elkaar en geven aan wat er goed gaat, en wat we een volgende keer eventueel anders kunnen doen.

Wil jij ook graag ervaren hoe het werken bij 10forKIDS is?! Kom dan snel solliciteren! 

Liefs, Mariëlle

Mariëlle Visser – de Peinder
Pedagogisch medewerkster de Blokkenbouwers 0 – 4 jaar

Pedagogisch medewerkster Marielle

Compliment Management:

Marielle ooit ben jij begonnen als enthousiaste stagiaire en nu alweer zes jaar bij ons! Jou enthousiasme en liefde voor de kinderen werkt heel aanstekelijk. Je voorkeur ligt bij de kinderen van 0-4 jaar oud, maar toch zien wij ook dat je een fijne band hebt met de wat de oudere kinderen. Dat komt waarschijnlijk ook omdat de kinderen zo goed aanvoelen dat jij echt bent, oprecht bent. Je hebt altijd wel een goed woordje voor de kinderen over. Het corrigeren van kinderen op een geduldige maar ook hele duidelijke manier is een vaardigheid die je goed beheerst. De kinderen weten bij jou: ja ik moet even tot rust komen en je krijgt daarna al gauw weer een knuffel! Mooi om te zien. Jij blijft toch nog wel even he Marielle? We zijn blij met jou!