Stage lopen bij 10forKIDS? Dit is mijn ervaring!

Stage lopen bij 10forKIDS? Dit is mijn ervaring!

Mocht je nog twijfelen om je stage bij 10forKIDS te gaan volgen, dan geef ik je graag een indruk van mijn stageperiode bij 10forKIDS van juli 2020 tot en met december 2020. 

Mijn naam is Joyce Strijdonck (40) en ik heb een dochter van 11 jaar. 

Ik heb een tijd lang bij een deurwaarderskantoor gewerkt, maar in 2015 besloten om een carrière switch te maken. Ik heb de studie pedagogisch medewerker Jeugdzorg in december 2020 afgerond nadat ik mijn stage hebt gevolgd bij 10forKIDS. Ik vertel je graag meer over mijn stage-ervaring waardoor ik jou hoop te inspireren vooral voor 10forKIDS te kiezen.

Fijne begeleiding bij 10forKIDS

Mijn stage periode heb ik als zeer positief ervaren. Ik denk dat dit voor een belangrijk deel ook komt door de fijne begeleiding die ik heb ontvangen van mijn stage-begeleidster Agnes. Zij heeft mij bijvoorbeeld geleerd hoe ik de ‘droge’ stof uit mijn boeken in de praktijk moest toepassen. Het aanbrengen van dagritme en structuur voor de kinderen gaf zij ook een belangrijke plek en hier heb ik veel profijt van gehad. De persoonlijke begeleiding door Agnes is heel waardevol geweest. Daarnaast is heel het team van 10forKIDS erg behulpzaam geweest. 

Mijn stage heb ik voornamelijk doorgebracht op de Buitenschoolse Opvang. Dit was een leerzame periode en ik kon werken en leren goed combineren. 

Uitvoering van de stageopdrachten

Samen met de kinderen werd dagelijks verschillende opdrachten en activiteiten uitgevoerd ( variërend van zelf pizza maken tot een speurtocht met spelletjes). Je leert kinderen hoe ze met hun emoties kunnen omgaan door eerst samen met ze stil te staan: wat zijn emoties nu eigenlijk en hoe herken je ze en hoe ga je ermee om?

Samenwerking met kinderen en ouders

De kinderen maar ook hun ouders hebben mij goed geholpen gedurende mijn stageperiode. Ik ontving informatie van ouders en met kinderen kon ik de nodige gesprekken voeren. Hierdoor heb ik ouders en kinderen beter mogen leren kennen. Dank jullie wel!

Blijven na je stage?

Na het behalen van mijn diploma mocht ik gelijk aan de slag bij 10forKIDS waar ik het nog steeds erg naar mijn zin heb.