Verjaardag vieren

Verjaardag vieren!

Verjaardagen van kinderen vieren wij uitbundig bij 10forKIDS! Want ja het is toch wel iets waar een kind enorm naar uit kan kijken. En zeg nu zelf: wie heeft vroeger niet de nachtjes afgeteld tot aan de grote dag! Wij snappen dat heel goed en daarom vieren wij het ook graag samen met uw kind. Dit doen wij op de kinderopvang (0-4 jaar) en op de buitenschoolse opvang (4-12 jaar).  Hoe helpen wij de kinderen om hen op deze dag speciaal te voelen? Hoe zorgen wij ervoor om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken..? Wij laten u meekijken..: 

De viering

Allereerst gaan we zorgen voor een flinke feestsfeer! We moedigen de kinderen aan om samen met de jarige te genieten van de dag door voor de jarige te zingen en de jarige bijzondere aandacht te geven. Alle kinderen worden aangemoedigd het samen met de jarige te vieren. We feliciteren de jarige met liedjes en met gebaren. We willen de jarige het gevoel geven dat zij heel belangrijk zijn en dat ze dat mogen ervaren door alles maar gewoon over zich heen te laten komen. De speciale aandacht is voor het kind soms best wel even spannend. Wij willen hen dan het gevoel geven dat we dat begrijpen, waarbij we ook aangeven: geniet er maar van! Je mag je heel blij en bijzonder voelen, want dat is jarig zijn ook! De verjaardagskroon wordt opgezet en het kind mag op tafel staan! We zingen het verjaardagslied in verschillende talen en laten de kinderen kiezen welk verjaardagslied ze willen zingen (dat mogen er best wat zijn12). En dan.. mag er getrakteerd worden. Als klap op de vuurpijl mag het kind een cadeau uitkiezen uit een speciale verjaardagston. De hele dag wordt het kind in een speciaal verjaardagszonnetje gezet. Want verjaardag vieren blijft bijzonder en je mag je lekker speciaal voelen. Ook spreken wij onze dank uit naar de Here God, dankbaar voor het nieuwe levensjaar. 

Traktatie

Sommigen kinderen vinden het heerlijk om te mogen trakteren. Anderen vinden het spannend, wij helpen ze het minder spannend te vinden. Wij geven hen daartoe alle gelegenheid. Uw kind mag een traktatietasje maken (goodiebag) of een lekker taartje/cupcake maken. Meestal wordt dit door de ouder voorzien. Naast alle versieringen die wij hebben gemaakt of samen maken met de kinderen, krijgt de jarige ook een heuse verjaardagskroon op zijn of haar hoofd.  In de ruimte hangt een verjaardagskalender waar alle kinderen opstaan. De kalender is een rij van ballonnen van papier met een foto van uw kind en daarbij de geboortedatum. Op die manier kunnen wij samen benoemen wanneer het kind jarig is. We noemen de verjaardagsdatum hardop en tellen de nachtjes. Samen bereiden wij hen dan voor op deze speciale dag.  Het mooie hiervan is ook dat wij hen leren in welke maand ze geboren zijn en het jaarseizoen erbij noemen. Een paar dagen voordat de grote dag er aankomt benoemen wij het nog eens extra en gaan wij hen voorbereiden op deze speciale dag. 

Negen jaar 10forKIDS

Op 1 april hebben wij bij 10forKIDS ons negen jarig jubileum gevierd. We voelen ons rijk gezegend met zoveel vertrouwen van u als ouder en zoveel lieve kinderen om ons heen. We zien dat wij mogen groeien en daar zijn wij God dankbaar voor. Met Gods hulp wordt alles mogelijk en wij hopen dan jaren door te mogen gaan met dit mooie werk.