Waarom peuterspeelzaal goed is voor jouw kind

Welk voordeel heeft het voor uw kind dat onze kinderopvang in een school is gehuisvest? 

Op onze kinderopvang in den Haag en Vlaardingen zien wij de er veel aandacht wordt besteed aan de voorbereiding van de peuter op de basisschool. Omdat beide locaties zijn gehuisvest op een basisschool is de stap klein. De peuters kennen het gebouw en de juffen en meesters van school zien ze regelmatig in het voorbij gaan. Dat schept vertrouwen en zorgt ervoor dat de overstap naar de grote school minder ingrijpend is voor het kind.

Wat leert uw kind op onze peuteropvang?

We zien dat kinderen enorm groeien gedurende de gehele kinderopvang periode. Ze worden meer zelfstandig en komen los van de ouders. Zijn ze in het begin soms een muurbloempje en staan ze buiten graag te kijken naar andere spelende kinderen, zodra het meer zelfvertrouwen heeft komt het pas echt tot zijn of haar recht. Mooi om te zien! Door de omgang met andere kinderen leren ze (of de juf leert ze dat) om voor zichzelf op te komen, de naaste lief te hebben, het goede te zoeken voor zichzelf maar ook voor de ander. Keuzes te maken en soms kies je niet alleen voor jezelf maar ga je samen voor de beste optie. Door speelgoed te delen bijvoorbeeld.

Waarom is peuteropvang een goede voorbereiding op de basisschool voor uw kind? 

Uw kind weerbaar maken voor de maatschappij is iets wat goed past bij peuteropvang. Niet het recht van de sterkste geldt, maar het recht van de rechtvaardigheid. En wat dat betekent, dat leren wij de kinderen graag. Gedrag wat wij liever niet zien leren wij de kinderen ook. Bijten, slaan en naar doen naar andere kinderen. Dat doen wij niet. Daarnaast biedt peuteropvang structuur en ritme. Vandaag weer naar de opvang: spelen en leren! Kortom een goede voorbereiding op Roosevelt Jopies eerste lagere school begint bij de kinderopvang! Kinderopvang…? Het is zoveel meer dan opvang. Het is alles wat thuishoort bij een goede opmaat naar de basisschool. Dat gun je ieder kind.