Wanneer is het beste moment om te starten met kinderopvang?

Wat is de beste beslissing voor uw kind: starten met kinderopvang als uw kind baby of peuter is?

Wij bieden kleinschalige kinderopvang in den Haag en in Vlaardingen. Starten met opvang kan vanaf drie maanden.  Bij drie maanden speelt de eenkennigheid nog geen grote rol. Dit is voor de baby fijn het voelt zich met de juiste liefde, aandacht en structuur al gauw op zijn gemak. Soms krijgen wij kinderen die starten met opvang vanaf de peuterleeftijd (twee jaar). Het kan zijn dat deze kinderen echt voor het eerst starten met opvang, dan zijn ze er ook echt wel aan toe. Kinderen vanaf twee jaar kunnen in de ochtend in onze peuteropvang groep terecht.

Waarom hanteert 10forKIDS een minimale afname van een dag of twee ochtenden? 

De minimale afname is een dag of twee ochtenden. Minder komen (bijvoorbeeld een halve dag) is niet zo fijn voor het kind. De gewenning duurt langer en het is eigenlijk te kort om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen. Kinderen vinden opvang echt leuk als er vertrouwdheid is en structuur. Dit komt beter tot stand als een kind regelmatig naar de opvang gaat en niet voor een keer een paar uurtjes in de week. 

Waarom is peuteropvang goed voor de ontwikkeling van uw kind?

Een kind komt op de peuteropvang met veel nieuwe vaardigheden in aanraking, wat te denken van speelgoed delen, op je beurt wachten en het kunnen luisteren naar de juf en opdrachten aannemen van de juf.  Een peuter bijna kleuter krijgt steeds meer interesse in het spelen met andere kinderen. Kinderen die thuis geen broertje of zusje hebben kunnen toch lekker samen spelen met andere kinderen op de opvang. Daarom is peuteropvang zo leuk voor deze kinderen! Er komen veel sociale aspecten bij kijken en het biedt een prima opstart naar de basisschool!